Μυστικά Ψησίματος Κρέατος
Η κατσαρόλα είναι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος για μεγάλα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος. Αν θέλετε μαζί με το κρέας βάζετε και λίγα λαχανικά ώστε να έχουμε ένα διατροφικά ισορροπημένο γεύμα με πλούσια γεύση και άρωμα.
Τις μπριζόλες αρχικά τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά ώστε να ψηθούν εξωτερικά δημιουργώντας κρούστα κι έτσι φυλακίζουμε τους χυμούς της. Συνεχίζουμε με χαμηλότερη θερμοκρασία γιατί αλλιώς θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν.
Επειδή το μοσχάρι δεν περιέχει πολύ λίπος και μπορεί να στεγνώσει, στο ψήσιμο καλό θα ήταν να προστεθεί λάδι ή βούτυρο για το σοτάρισμα ή το μαγείρεμα.
Στο ψήσιμο του κρέατος απαγορεύεται να τρυπάτε, να χαράζετε ή να ζουλάτε το κρέας γιατί θα χάσει τα υγρά του και θα γίνει στυφό και σκληρό.
Μην διστάσετε να ρωτήσετε τους ειδικούς του κρεοπωλείου μας για το σωστό κομμάτι και τον τρόπο μαγειρέματός μας.
Πίσω